Dalerpeel
Eind 2008, aanvraag voor het organiseren van de NK Touwtrekken op 20 juni ingediend bij de NTB, gelijktijdig een voorlopige vergunning bij de gemeente Coevorden aangevraagd.

Wij kregen op 19 april groen licht, het draaiboek van 20 juni 1999 werd te voorschijn getoverd, functies werden verdeeld, vrijwilligers geronseld. Als vereniging met 14 actieve leden vonden wij het een uitdaging om deze NK te mogen organiseren.

De grasmat werd vertroeteld door de plaatselijke hovenier, met als resultaat een prachtig wedstrijdterrein. (oke, de ruimte voor de teamonderkomens was wat krap). De weging vond plaats in de sportzaal van het MFA (Multi Functioneel Accommodatie), hier werd een ideale weegruimte gecreëerd.

De weersomstandigheden waren ondanks enkele regenbuien ideaal, vooral het middag- programma werd onder uitstekende omstandigheden afgewerkt.

Nadat onze voorzitster met een toespraak de officiële opening had verricht, barstte op 5 banen een hevige strijd los om het Nederlandse Kampioenschap.           

’s Morgens in de damesklasse 420 kg en heren 640 kg, ’s middags de jeugd 560 kg en heren 720 kg.

In de damesklasse ging de strijd tussen Vechtlust en de combi Schutshof/Teerns, na de finalewedstrijden bleken de dames van Vechtlust het sterkst en werden terecht kampioen. Veenseboys I en Eibergen waren de smaakmakers in de heren 640 kg klasse, deze 2 teams plaatsten zich vrij gemakkelijk voor de finalewedstrijden, aangevuld met OKIA en Heure.

Eibergen en Veenseboys I wisten beiden hun tegenstander te verslaan, zodat ze elkaar troffen in de finale, hier bleek dat Veenseboys I de juiste tactiek en techniek had om Eibergen te verslaan. Veenseboys kon vrij gemakkelijk overschakelen van zeer zwaar verdedigen naar de perfecte aanval, hierop had Eibergen geen verweer. Veenseboys werd dus een ware kampioen.

Voor de jeugdklasse met nieuwkomer Hagmoll, hadden zich 6 teams aangemeld, na de poulewedstrijden bleek het team van Streefkerk als eerste te zijn geëindigd, maar in de finale wedstrijden werden ze toch verslagen door de Vios-Bison.

Dan de heren 720 kg klasse, 11 teams gingen de strijd met elkaar aan, al vrij snel bleek dat het zou gaan tussen, Veenseboys I, Valleitrekkers, Heure en Touwtje. Deze 4 teams eindigden met minimaal verschil als eerste vier in de poule.

De finalewedstrijd bracht uiteindelijk dan toch de ware kampioen, Heure bleek toch over een geweldige dosis wilskracht te beschikken en werd met recht kampioen.  

Met dank aan de wedstrijdleiding en jury kunnen wij als organisator terugkijken op een zeer geslaagd kampioenschap.